سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پشیمان ترین مردم هنگام مرگ، دانشمندان بی کردارند . [امام علی علیه السلام]
انصار حزب الله گیلان

اگر سپاه نبود کشور هم نبود  امام خمینی

منبع: وبلاگ انصار حزب الله گیلان

در تاریخ دوم اردیبهشت سال 58 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت رسمی تشکیل شد. البته در ذیل نشان سپاه، تاریخ 1357 حک شده است؛ چراکه تشکیل سپاه عملا با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 57 مصادف است.

بدین ترتیب، 31 سپاه استانی تشکیل شد که به گفته فرماندهان ارشد سپاه ، این امر بر چابکی و چالاکی نیروهای زیرمجموعه می افزاید و موجب می شود تا امکان انجام واکنش سریع در برابر تهدیدات احتمالی داخلی و خارجی بیشتر فراهم شود.
حضور سپاه در عرصه جنگ های سایبری و اینترنتی با تشکیل ارتش سایبری و گسترش تلاش ها در جهت طراحی و ساخت موشک های دوربرد نیز، از جمله فعالیت های عمده سپاه طی سال های اخیر محسوب می شود.
قانون اساسی درباره سپاه می گوید: « سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نخستین روزهای پیروزی این انقلاب تشکیل شد، برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن پا برجا می‌ماند. حدود وظایف و قلمرو مسئولیت این سپاه در رابطه با وظایف و قلمرو مسئولیت نیروهای مسلح دیگر با تأکید بر همکاری و هماهنگی برادرانه میان آنها به وسیله قانون تعیین می‌شود. »

 

هیچ کس نمی تواند رشادت های سپاه ، این نهاد مقدس را در 8 سال دفاع مقدس و مقابله با تجزیه‌طلبان داخلی و بر هم زنندگان امنیت  کتمان کند .

و این در حالی است که سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی علاوه بر میدان کارزار جنگ در عرصه جنگ  نرم و مقابله با طوطئه های دشمن بسیار خوش درخشیده است .

این نهاد مقدس شاید اینقدر خوب در وظایف حفظ و حراست از دست آورده های نظام مقدس جمهوری اسلامی خوش درخشیده باشد که اسم پاسداری از انقلاب اسلامی برازنده این نهاد باشد .

*مداخله نظامیان در سیاست

موضوع مداخله نظامیان در سیاست موضوع تازه‌ای و امروزی نیست بلکه  ریشه در تاریخ بسیاری از  کشورها دارد.

نظامیان به چند دلیل خود را به کانون قدرت نزدیک می کنند که مهمترین دلیل این مسئله شاید  به واسطه اشراف امنیتی و توان نظامی باشد  وبار ها شاید تاریخ گواهی دهد که نظامیان به بهانه حفظ امنیت و ثبات کشور دست به کودتا می زنند.

مداخله نظامیان در سیاست در قاره آسیا و آمریکای جنوبی، به دلیل ساختار حکومت و نوع فرهنگ آنان، بیشتر به چشم می خورد.

در عصر حاضر نظامیان در کشورهای بولیوی، شیلی، ایران(زمان پهلوی)،‌مصر(بعداز زمان جمال عبدالناصر)،‌ ترکیه(زمان آتاتورک)، ‌دولت‌های نظامی پاکستان و… در عرصه سیاست وارد شدند و به دلیل داشتن قدرت عمدتاً‌ سیاسیون کشورها را تحت تأثیر خود قرار دادند و عملاً‌ اداره سیاست این کشورها را بر عهده گرفتند.

*دیکتاتوری شاخصه نزدیک شدن  نظامیان به قدرت است

شاخصه عمده ورود نظامیان به سیاست دیکتاتوری و خودکامگی در کشورها است. دیکتاتوری های رضاخانی در ایران و دیکتاتوری ژنرال ضیاء الحق در پاکستان نمونه‌های بازر حکومت‌های نظامی در خاورمیانه هستند.

اما پدیده انقلاب اسلامی ایران در سال 1979(1357 ) گفتمان جدیدی را در حکومت اسلامی وسیاست اداره  کشور ایجاد کرد که این گفتمان  بر اصول و ارزش‌های اسلامی و دینی تکیه داشت.

*سپاه  شناسنامنه انقلاب اسلامی است

در آغازین روز های به ثمره نشستن زحمات هزاران مرد و زن آزادمرد نهادهایی از درون انقلاب جوشیدند که شناسنامه انقلاب اسلامی نام گرفتند، ‌نهادهایی مانند جهاد سازندگی، ‌بسیج مستضعفین و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اثبات کنند می توانند  بازوان پرتوان نظام در آغاز حرکت انقلاب باشند.

حضرت امام خمینی(ره)  به عنوان معمار کبیر انقلاب اسلامی توانست با تاسیس این نهادها گفتمان اصول و ارزش‌های اسلامی و دینی را در نهادهای حکومتی کشور نیز جاری و ساری نماید .

*نوع مأموریت‌های سپاه پاسداران بر اساس نوع تهددیدات علیه انقلاب اسلامی تعیین می شود.

سپاه یکی از نهادهای انقلابی بود که همزمان با پیروزی انقلاب و بروز تهدایدات داخلی و خارجی علیه نظام و انقلاب اسلامی پدیدار شد تا بتواند با توجه به ماهیت انقلاب اسلامی از تهدیدات متوجه آن محافظت نماید. در واقع نوع وظایف و مأموریت‌های سپاه پاسداران بر اساس نوع تهدیدات نرم‌افزاری و سخت افزاری علیه انقلاب اسلامی تعیین می شد.

مقابله با تجزیه‌طلبان داخلی و بر هم زنندگان امنیت، دفاع فرهنگی و سیاسی و بالاخره حضور همه جانبه در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت ساله، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را حافظ انقلاب و دستاوردهای آن در داخل و خارج از مرزهای کشور معرفی کرد و توانست این نهاد مردمی و مقدس را در کشور جا بیاندازد.

*سپاه مرکز ثقل محافظت انقلاب اسلامی است

بعد از دوران 8 سال جنگ تحمیلی  همچنان وظایف محول شده به این نهاد  بر دوش نیروی های جان برکف ان، نه تنها باقی ماند بلکه سنگین تر شد چون سپاه اینبار علاوه بر وظایفه پیشین باید پا در عرصه جدیدی می گذاشت که می بایست با تهدیدات سیاسی، فرهنگی، نظامی، اطلاعاتی، امنیتی و اقتصادی علیه انقلاب اسلامی مقابله می کرد.

‌این همان نکته کلیدی بود که دشمنان انقلاب اسلامی ایران به دلیل ناتوانی در برابر آن شروع به راه‌اندازی جنگ روانی علیه این نهاد انقلابی کردند تا سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی را مداخله‌گر در امور نظام اسلامی معرفی نمایند.

 در واقع دشمنان انقلاب اسلامی می دانند که مرکز ثقل محافظت از انقلاب سپاه است و بنابراین آن را هدف گرفته‌اند.

*نگاه جمهوری اسلامی به سیاست؛ دینی و ارزشی است

بی‌شک نظام‌های ارزشی و دینی در حوزه سیاست با نظام‌های لایئک و سکولار متفاوت‌اند که هر کدام از این نظام‌ها سیاست را از نگاه خود تعریف می کنند.

ترکیه سکولار، سیاست را منهای دین تعریف می کند و نظامیان این کشور نیز سکولار هستند.

پاکستان در دو راهی سکولار و دینی شدن سرگردان است و نظامیان این کشور پس از حکومت ضیاء الحق گرایشات مذهبی دارند، اما سکولارها(مانند ژنرال پرویز مشرف)‌ نیز درعرصه قدرت حضور داشته‌اند و کشمکش در این کشور ادامه دارد.

جمهوری اسلامی ایران،‌ که از همان ابتدا نگاه دینی و ارزشی بر حوزه سیاست داشته است، در بطن خود نهادهایی مانند سپاه را  ایجاد کرده که حافظ انقلاب و دستاوردهای آن باشند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی سپاه را مجموعه‌ای از تجربه‌ها، ‌آگاهی ها و دانش‌ها توصیف می کنند و بر این باور هستند که سپاه و انقلاب دو همزاد تفکیک ‌ناپذیرند و پایداری انقلاب مستلزم پویایی سپاه است.

*آیا سپاه در امور سیاست دخالت می کند

 اما یک نکته ظریف وجود دارد که دشمن بر اساس آن جنگ روانی راه می اندازد که سپاه در امور مداخله می‌کند!

در مقایسه‌ای بین نظام جمهوری اسلامی ایران با نظام‌هایی مانند پاکستان، ‌ترکیه و مصر(که نظامیان در امور سیاسی مداخله کرده‌اند) متوجه می شویم که این کشورها با کودتا و تغییر عجین بوده‌اند درحالی که نظام جمهوری اسلامی ایران با تاریخ بیش از 36 ساله خود نه با کودتایی مواجه بوده نه با مداخله و تهدیدی و در قوای حکومتی(مجریه، مقننه و قضائیه) به صورت قانونی و با  ادوار مشخص انتقال قدرت صورت گرفته است.

نکته بعدی حفاظت مؤثر سپاه از انقلاب و مقابله با توطئه‌های دشمنان قسم خورده ایران اسلامی است.

خیلی از معاندین از آن سوی مرزها به دنبال تجزیه و نابودی ایران اسلامی اند و سپاه با توجه به مأموریت خطیر خود بارها جلوی این توطئه‌ها را گرفته و اجازه نداده است که استقلال و عزت کشور و ارزش‌های بنیادین انقلاب به خطر بیافتد.

از طرف دیگر جایگاه سپاه و نیرو‌های مسلح مشخص است و آنان در ساختار قانون اساسی وظایف مشخصی دارند و زیر نظر فرماندهی معظم کل قوا انجام وظیفه می کنند.

ایجاد شبهه مداخله در سیاست استفاده از امکانات نظامی و امنیتی برای طرح کودتاست که این موضوع در مورد سپاه کاملاً مطرود و محال است.

قوه مجریه کشور در طول 36 سال گذشته وظایف خود را طبق قانون اساسی و بدون مداخله هیچ نهاد یا گروهی انجام داده است.

*سپاه عصای دست انقلاب است

سپاه عصای دست انقلاب است و حضور آن در عرصه سازندگی، فرهنگی و سیاسی با اراده و کمک طلبیدن دولت از این نهاد صورت گرفته که این موضوع نیز در اصل 150 و 147 قانون اساسی پیش‌بینی شده است.

در شرایط تحریم و فشارهای ناعادلانه بین‌المللی نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بدون هیچ چشم داشتی به کمک دولت آمد تا عمران و آبادانی کشور دچار وقفه و توقف نشود.

در بسیاری از معضلات امنیتی و دفاعی کشور و فتنه تجزیه‌طلبان در مناطق مرزی نیز سپاه پاسدارن با تقدیم جوانان غیور این سرزمین مقابل فرقه‌ها ایستاده و آنها را ریشه‌کن کرده است.

جنگ سایبری و اطلاعاتی امریکا و دشمنان انقلاب نیز با حضور قدرتمندانه سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی عقیم مانده و مجموعه این عوامل نشان می دهد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نگهبان است نه یک مداخله‌گر، نگهبانی که وظایف آن در قانون  اساسی مشخص و معین شده است و شجاع و شفیق از کشور و نظام در برابر گرگ‌های متجاز محافظت می کند.

 

سپاه پاسداران در سایه روحیه انقلابی و معنویتی که از سرچشمه جوشان دل منور و روح مصفای آن امام عارفان و قدوه صالحان پیوسته می جوشید و بیش از همه، جوانان رزمنده و خالص سپاه و بسیج را سیراب می کرد، توانست نقش تعیین کننده ای را در دفع حمله ایادی استکبار به جمهوری اسلامی ایفا کند و در کنار ارتش و با به کارگیری بسیج مردمی، درس تلخی به دشمنان اسلام بدهد و حفظ استمرار نظام جمهوری اسلامی را تضمین کند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مولود مبارک انقلاب اسلامی است، در همه جهان پس از صدر اسلام پدیده بی سابقه ای است. این پدیده در حقیقت، مظهر عینی و مجسمی است برای شعارهای انقلاب اسلامی، شعار ایستادگی در مقابل همه قدرتهای بزرگ با سلاح اتکا به خدا، شعار غلبه خون بر شمشیر و شعار حرکت برای نجات مستضعفان و از همین رو است که سلطه های بزرگ در سراسر جهان با چشم انزجار و نفرت، بدین پدیده الهی می نگرند…

 

مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا

 

لوح تقدیر امسال خبر نگار فارس - استارا - خبر گزاری فارس





 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

اسماعیل اسدی دارستانی: متولد 1353 در شهرستان آستارا است. متاهل و دارای یک فرزند است. نویسنده و محقق/ روزنامه نگار ملی/ درجه دار بازنشسته ارتش/مستند ساز- تاکنون 5 فیلم مستند ساخته معروفترین فیامش بنام فریاد بی صدا  و مدیر عامل شرکت تعاونی  مستند سازان نور / از فعالان حقوق بشر و محیط زیست کشور اولین وبلاگ نویس ایرانی / عضو  اسبق  شورای روستای سیبلی-  /برادر جانباز/ فرزند شهید جانباز

کتاب های چاب شده اسماعیل اسدی دارستانی 1-خدمت و مدیریت نظامی از دیدگاه اسلام 2-تا زنده ام بسیجی ام 3-داستانهای آسمانی ایران و تاریخ دولتهای شیعه در ایران 4-سرگذشت تالشان 5-بررسی تاریخ حقوق بشر و محیط زیست و چند ارثر وی در مراحل انتشار است...

مدیر مسئول روز نامه الکترونیکی درد نیوز dardnews.ir  و ایران نیوز 1:irannews1.ir

وآستارا نیوز:astaranews.com

اولین روز نامه های الکترونیکی حقوق بشر و میحط زیست  در ایران و اولین روزنامه خبری و تحلیلی در شمال کشور

هر آمدنی رفتنی دارد و هر انتصابی دارای عزلی. خوشا به حال آنکه در طاعت خالق و در خدمت مخلق باشد...نه زندگی آنقدر شیرین نه مرگ انقدر ترسناک است که انسان بخاطر آن شرف خود را بفروشد.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط دکتر محمد علیی اسلامی 93/6/12:: 4:9 عصر     |     () نظر