اولین وعده عملی نشده دولت روحانی را اما می توان وعده 100 روزه برای حل مشکلات اساسی به خصوص مشکلات اقتصادی- معیشتی مردم دانست. وعده ای که نه تنها محقق نشد بلکه با سیاهنمایی علیه دولت گذشته همه تقصیرها و مسئولیت ها به دولت قبل واگذار شد، تا جایی که جلسه گزارش 100 روزه به مردم، محملی برای روایت قصور های دولت قبلی گردید؛ این جلسه اگرچه محمود احمدی نژاد را به واکنش واداشت؛ ولی نتوانست مردم را قانع نماید.
هنوز از یادها نرفته است که حسن روحانی در شعارهای انتخاباتی خود، وعده حل کوتاه مدت یکماهه و صد روزه یکسری از مشکلات کشور را داده بود و حتی نمایندگان او نیز در برنامه های تلویزیونی بر وجود برنامه مدون کارشناسی برای حل مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت تأکید داشته و حل شوک آور مشکلات در 100 روز اول را قابل دسترس تر از هر اقدام دیگری می دیدند.
در آن روزها اما همه این سوال را مطرح میکردند که روحانی چگونه می تواند 100 روزه مشکلات کشور را حل کند؟ با این حال این وعده نیز از جنس وعدههای انتخاباتی بود و بعدها تفسیر دیگری از آن شد.
آدرس این جمله معروف روحانی را 7 خرداد سال 92 در برنامه “با دوربین” رسانه ملی می توان جست و جو کرد. در این برنامه شیخ حسن درباره برنامه هایش برای اداره کشور با مردم سخن گفت.
در آخرین بخش این گفت و گوی 30 دقیقه ای روحانی از سیاستهای خود برای رفع مشکلات اقتصادی حرف زد و تاکید کرد: “در برنامه من علاوه بر برنامههای میان مدت برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و امور فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و 100 روزه وجود دارد“. (اینجا)
این درحالی بود که در واقع، بعد از پیروزی در انتخابات وعده 100 روزه حل مشکلات کشور به گزارش 100 روزه تبدیل شد و دیگر خبری از قول و قرارهای انتخاباتی نبود.
هرچند براساس آنچه روحانی به مردم وعده داده بود، علاوه بر برنامه برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی، سیاست خارجی و امور فرهنگی، او یک برنامه کوتاه مدت یک ماهه و 100 روزه نیز داشت اما رییس دولت یازدهم در نخستین نشست خبری اش به عنوان رئیس جمهور منتخب که در 15 مرداد 92 برگزار شد، در برابر رسانه ها تفسیر جدیدی از حل مشکلات 100 روزه ارائه داد و به جای «برنامه 100 روزه» از «گزارش 100 روزه» سخن گفت و اعلام کرد «همکاران بنده در 100 روز نخست درباره وضعیت اقتصادی کشور به مردم گزارش خواهند داد.»
رییس دولت یازدهم بعدها و پس از تجدید میثاق با آرمان های امام راحل و هنگامی که بخش اعظمی از کابینهاش رای اعتماد گرفته بودند، بار دیگر تعهد 100 روزه خود را یادآوری کرد و گفت: «وعده میدهیم که طبق سخنان قبلی، حتما طی 100 روز اول و حتی کوتاهتر از آن اقدامات ضروری و فوری را برای رونق بخشی اقتصادی و حل مشکلات انجام دهیم و ماحصل آن نیز به اطلاع مردم خواهد رسید.»
با این حال بعد از این وعده، 100 روز گذشت و تنها چیزی که نصیب مردم شد، گزارشی از اتفاقاتی بود که در دولت دهم گذشت و دولت یازدهمی ها تنها به بیان بدهی های میلیاردی دولت سابق به بانک ها، خالی بودن خزانه، آماری از افزایش بیکاری، وضعیت بد فرهنگ و هنر و… از دیدگاه خود بسنده کردند و تنها دولت محمود ا حمدی نژاد را متهم کردند اما از تدبیر دولت یازدهم برای حل مشکلات خبری نبود.
به این ترتیب، وعده 100 روزه حل مشکلات هرگز محقق نشد تا اولین وعده مهم دولت حسن روحانی، اگرچه برای قضاوت نهایی در تاریخ ثبت شد، اما فعلا به ورطه فراموشی سپرده شود.
سید حمید روحانی،در جمع دانشجویان دانشگاه های شیراز با تاکید بر اینکه امروز بزرگترین خطر برای نظام ما جریان نفاق است که پشت چهره شخصیت های روحانی خودش را پنهان کرده است، تصریح کرد: عدهای در کشور دیدگاه هایی دارند که با راه امام(ره) و رهبری نمی خواند؛ بنابراین حرف های خودشان را از زبان آنها می زنند و متاسفانه مسائلی که امروز مطرح می شود خنجری است از پشت به راه امام(ره).
روحانی تصریح کرد: امروز دو جریان به نام اسلام و در جهت ضربه زدن به اسلام راستین مطرح شده است. یکی اسلام خشونت طلب، افراطی گری، وحشی گری و ترور که تلاششان این است که تلقین کنند اسلام راستین این گونه است و جریان دیگر تفریط است. عده ای در کشور ما سربلند کرده اند و تلاششان این است که هرگونه مقاومت و سازش ناپذیری را محکوم کنند.
روحانی گفت: این که یک باره جریانی راه می افتد و با چماق افراطی سعی می کنند نیروهای انقلابی و حزب الهی را سرکوب کنند، حساب شده است؛ امام (ره) فرمودند گاهی دشمن حرف ها و نقشه های خود را از زبان خودی ها بیان می کند. در مراکز علمی باید بررسی شود که چرا یک باره چند نفر به شدت ضد افراطی می شوند و از اعتدال دم می زنند و برای آن اشک تمساح می ریزند.
موسس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با بیان اینکه آقای ری شهری نامه ای به امام نوشت و در مورد نوع رابطه با آمریکا سوال کرد و امام(ره) در پاسخ گفت مواظب باشید فریبتان ندهند و مبادا ظلم های آمریکا را فراموش کنید، تصریح کرد: طبق رسالت اسلامی باید نسبت به دشمن اعلام انزجار کنیم و اهمیت این به حدی است که بانوی اول اسلام سفارش می کند مزارش پنهان بماند تا شیعیان علت آن را جویا شوند و متوجه ظلمی که به اهل بیت(ع) شده بشوند.
روحانی با تاکید بر اینکه اسلام شناسی به عمامه و خوب حرف زدن نیست، گفت: وقتی کسی اسلام شناس و مردمی نباشد نتیجه این می شود که طوری حرف بزند که مردم خوششان بیاید و مثلا می گوید نباید زنان زیبارو را از میدان بیرون کرد. چه کسی زنان را از میدان بیرون کرده و مگر در کشور ما بسیاری زنان متدین زحمت نمی کشند.
روحانی ادامه داد: اولین ضعف افرادی مثل هاشمی این است که جو زده می شود و طبق جو حرکت می کند. زمانی که جو حرکت مسلحانه بود، هاشمی هم جوگیر شده بود و حتی نظرات امام را نادیده می گرفت و از مجاهدین خلق دفاع می کرد. حتی به امام نامه داده بود که اگر از این ها دفاع نکنید اعتبارتان نزد مردم کم می شود.
وی اظهار کرد: امام جمعه رفسنجان به امام گفت هاشمی اصرار می کند که وجوهات شرعی را به مجاهدین خلق بدهیم و امام در پاسخ می گوید این کار جائز نیست و هاشمی اغفال شده است. هاشمی تا زمانی که ماهیت مجاهدین خلق آشکار نشده بود از آن ها دفاع کرد.
روحانی با بیان اینکه هاشمی امروز احساس می کند که جو کنار آمدن با آمریکا و جو لیبرالیستی حاکم است لذا از اعتدال حرف می زند و می گوید امام مخالف مرگ بر آمریکا بود، گفت: امام در فروردین 67 می گوید بهترین دعا برای امثال رئیس جمهور امریکا این است که خدا مرگشان بدهد و در وصیت نامه خود نیز می گوید یزید زمان خود را هم لعن کنید و این ها صحبت های هاشمی را باطل می کند.اگر امام این نظر را داشت در بیان آن درنگ نمی کرد.
وی با تاکید بر اینکه ضعف دیگر هاشمی این است که با مردم یک رو نیست و سعی می کند مردم را در ناآگاهی نگه دارد که این باعث تاسف است، گفت: شب رحلت امام در جماران بودیم. لحظه فوت، امام را در تلویزیون های مدار بسته می دیدیم. بعد ازاینکه امام به ملکوت اعلی پیوست، صدای ضجه و گریه مردم در جماران پیچید و همه از خانه ها بیرون آمده بودند. در این شرایط هاشمی به حاج احمد اصرار می کرد که فوت امام را اعلام نکنید و به مردم اعلام کنید که حال امام بد است و چند روز در مساجد مراسم دعا برگزار کنید تا در این فرصت رهبر آینده را تعیین کنیم؛ که حاج احمد زیر بار نرفت.
روحانی افزود: ضعف سوم هاشمی این است که به شدت قدرت طلب است و حاضر است در راه قدرت دست به هر کاری بزند. وقتی آیت الله خامنه ای به رهبری برگزیده شد، مجلس خبرگان غیر از ایشان کسی را نداشت که ارجح باشد. سیاست، بصیرت و مقام علمی مقام معظم رهبری ارجح است و همانطور که می بینیم مانند کوهی در مقابل تهدیدها ایستاده است.
نویسنده تاریخ انقلاب اسلامی ایران ادامه داد: هاشمی فکر می کرد چون با مقام معظم رهبری دوستی دیرینه دارد باید در تصمیم گیری ها شریک باشد. در هر ساعتی از شبانه روز که می خواست می توانست با رهبر انقلاب دیدار کند؛ اما هاشمی در 88 نامه ای به رهبر معظم انقلاب نوشت که رهبری را تهدید کند و بگوید اگر مرا در قدرت شریک نکنی وضعیت درست نمی شود. فکر می کرد این نامه می تواند اوضاع را به هم بریزد و رهبری ناگزیر می شود برای حل مسائل به وی رجوع کند اما دیدیم که با عنایت الهی و هوشیاری و مقاومت مردم، رهبری اجازه نداد فتنه راه به جایی ببرد.
وی گفت: چهارمین ضعف هاشمی این است که به شدت تحت تاثیر آقا زاده هاست و به علت اینکه از خانواده مرفهی بوده، روی تجمل گرایی بسیار پافشاری می کرد و در نمازجمعه مردم را به تجمل گرایی تحریص می کرد.
روحانی با بیان اینکه از خدا می خواهم و آرزو دارم که هاشمی که در طول زندگی خیلی زحمت کشیده، در مسیر ملت و اسلام ناب باشد و از مسیر ولایت دور نشود که خسران دنیا و آخرت است؛ گفت: رهبر انقلاب نمی خواهد کسانی را که اعوجاجی دارند به سقوط بکشاند و وظیفه رهبر انقلاب این است که دستانش را گرفته و نجاتش دهد و امید ما این است که هاشمی به ملت بپیوندد.
روحانی افزود: در مورد مک فارلین هنوز حقایق کاملا بیان نشده، اما امام تا روزی که مک فارلین به ایران نیامده بود از مذاکرات پشت پرده خبر نداشت و وقتی خبردار شد که مک فارلین به ایران آمده، اجازه نداد کسی با وی ملاقات کند و دستور داد ماجرا را برای مردم بازگو کنند.
وی گفت: احمدی نژاد خدمتگذار بود و تو دهنی ای که به آمریکا زد در تاریخ ایران بی سابقه بود، اما چند چیز او را به چالش کشاند. احمدی نژاد قربانی مشایی شد و مشایی توانست یک انسان فعال و مفید را فلج کند.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه دلواپسی امروز ما برای اساس اسلام است، تصریح کرد: دلواپسان احساس می کنند اصول در خطر است چرا که کسانی می خواهند آرمان های امام را کنار بزنند و اسلام آمریکایی را حاکم کنند.
محمد علی نجفی در جمع دانشگاهیان گیلان با بیان اینکه پارک علم و فناوری گیلات و اساتید دانشگاهی گیلان جز ده استان برتر کشور است اظهار کرد: علی رغم این افتخارات گیلان محدودیت های بسیاری در حوزه اشتغال دارد.
وی با تاکید بر اینکه 75 درصد از آمار بیکاری گیلان مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است افزود: بیکاری در استان 13?6 است و گیلان در رتبه ششم بیکاری کشور است.
استاندار گیلان با بیان اینکه از هر سه فارغ التحصیل دانشگاهی گیلان یک نفر جذب شده اند گفت: در این راستا بهر گیری از توان شرکت های دانش بنیان بسیار راهگشا است.
-------------------
نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گیلان به مناسبت بزرگداشت روز پاسدار و جانباز پیام مشترکی صادر کردند.
نخستین روزهای شعبان المعظم ، مصادف با شگفتن گلهای بوستان محمدی (ص) و زینت های باغ علوی امام حسین (ع) ، قمربنی هاشم (ع) و حضرت علی ابن الحسین (ع) است .
به راستی سوم شعبان سالروز ولادت فرخنده ی اباعبدا…الحسین (ع) ، مهتر جوانان بهشت و آموزگار شهادت و آزادگی و چهارم شعبان سالروز میلاد با سعادت حماسه آفرین وفاداری به ولایت در واقعه ی کربلا ، حضرت عباس (ع) به خوبی روز پاسدار و جانباز نام گرفتند تا ملت ایران به عنوان پرچمداران آرمانهای سیدالشهداء از فرزندان غیور خویش که با از خود گذشتگی ؛ امنیت و آسایش را در میهن اسلامی برقرار کردند ؛ قدر دانی کنند .
بی شک جانفشانی ها و رشادت های پاسداران غیور و جانبازان سرافراز در دوران دفاع مقدس و عرصه های خدمت پس از این دوران که بارهبری های داهیانه امام راحل و رهبر معظم انقلاب انجام پذیرفته است هرگز از یادها و خاطرهای مردم قدرشناس ایران محو نخواهد شد .
اینجانبان با تبریک اعیاد خجسته ماه پرخیرو برکت شعبان ،روز پاسدار و جانباز را به همه ی پاسداران و جانبازان گرانقدر تبریک و تهنیت عرض کرده و توفیقات هرچه بیشتر این عزیزان را از خداوند منان خواستاریم
---------------------------
نجفی با بیان اینکه امروز استان نیازمند طرح های زود بازده است خاطرنشان کرد: عدم استفاده از پتانسیل نخبگان آسیب جدی به توسعه کشور می زند.
وی با تاکید بر اینکه نباید تنها به امور زیربنایی بپردازیم اظهار کرد: ما امروز در بخش کشاورزی و صنایع دستی بخش عظیمی از اشتغال خود را از دست داه ایم.
استاندار گیلان با بیان اینکه امروز 76 درصد از واحدهای صنعتی و کارخانجات ما در شهرک صنعتی تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند گفت: در استانی که در نوروز 26 میلیون و 500 هزار گردشگر به گیلان وارد شد هر چقدر سرمایه گذاری گردشگری انجام شود کم است.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار بدون توجه به شرکت های دانش بنیان رخ نمی دهد افزود: این امری است که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بارها در فرمایشات خود به مسئولان گوشزد کردند.
پژوهشگر سیره شهدای گیلان بعد از ظهر امروز در مراسم رونمایی از کتابنامه «بر بال فرشتگان» اظهار کرد: زندگینامه، وصیتنامه و عکسهای 27 فرزند شهید کارکنان آب منطقهای گیلان در کتابنامه الکترونیکی مذکور گردآوری شده است.
علیرضا شعبانینژاد مدت گردآوری آثار شهدای فرزند کارکنان آب منطقهای گیلان را یک سال عنوان کرد و افزود: شهیدان صحبتالله قاسمیان، داود حقوردیان، حسین رنجبر، یونس پورابراهیم، یوسف عموزاده و ... از شهدای کارکنان اداره مذکور هستند.
وی با بیان اینکه زندگی هر شهید بهروز محاسبه شده است، تصریح کرد: سد سفیدرود به عنوان نماد آبادانی و فعالیت شرکت آب منطقهای گیلان در صفحه ورودی کتابنامه «بر بال فرشتگان» حک شده است.
به گزارش فارس، در مراسم مذکور با حضور محمدجواد حشمتی معاون سازمان بازرسی کل کشور از خانواده شهدای فرزند کارکنان شرکت آب منطقهای گیلان با اهدای لوح و نرمافزار «بر بال فرشتگان» تجلیل شد.
------------------
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: مدیریت سرمایهگذاری در بخش اشتغال نیازمند فرهنگسازی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سورنا ستاری ظهر امروز در دیدار با روسای مراکز تحقیقاتی و اساتید دانشگاهها و نخبگان گیلان اظهار کرد: در حال تجربه اتفاقهای جدیدی در عرصه علمی کشور هستیم.
وی با بیان اینکه بالغ بر 5 هزار هیئت علمی در رشته کشاورزی داریم، افزود: با وجود این مسئله در تولید محصولات اولیه کشاورزی ملت ماندهایم.
معاون رئیس جمهور در علم و فناوری تصریح کرد: تمام نظامهای علمی کشور در گذشته غلط بوده است.
وی تاسیس و تجهیز آزمایشگاهها بدون کاربرد را موجب از بین بردن سرمایه برای ایجاد فرصتهای شغلی دانست و افزود: برای مدیریت سرمایهگذاری در بخش اشتغال نیازمند فرهنگسازی هستیم.
ستاری، با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معاونت بزرگی در دولت نیست، گفت: علوم محض دانش یکی از بخشهای عرصه دانش در کشور است که همه دولتها در این عرصه در نقاط مختلف دنیا سرمایهگذاری میکنند.
وی تجاریسازی محصولات دانشبنیان را بخش دیگری از عرصه دانش در کشور خواند و خاطرنشان کرد: اکنون 14 ستاد در بخش علوم محض دانش در کشور فعال است که در هیچکدام از این ستادها هیچ فردی از معاونت علمی ریاست جمهوری عضو نیست.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پیگیری فعالیت ستاد دریایی اظهار کرد: این ستاد یکی از ستادهای بخش علوم محض دانش در کشور است.
وی با بیان اینکه دولت نباید در بخش تجاریسازی پول خرج کند، گفت: با این کار آن صنعت زمین میخورد و حمایت از تجاریسازی باید با اعطای تسهیلات کمبهره با دوره تنفس بالا و تضامین کافی حمایت شود.
معاون رئیس جمهور شناسایی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان را یکی از دغدغههای این معاونت دانست و تصریح کرد: در راستای حمایت از این شرکتها، شرکتهای دانشبنیان تا 15 سال از معافیت مالیاتی و گمرکی برخوردار هستند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها برای تامین منابع درآمدی خود از اعضای هیئت علمی بخواهند شرکتهای دانشبنیان تاسیس کنند، افزود: هفته گذشته در این راستا دستورالعملی به همه دانشگاههای کشور اعلام شده و هر شرکت دانشبنیان موظف است 5 درصد درآمد خود را به دانشگاه دهد.
ستاری به ورودی بنیان نخبگان کشور و نحوه جذب محققات و پژوهشگران برتر اشاره کرد و یادآور شد: نفرات اول کنکور و المپیادیها بیشترین مخاطبان بنیاد هستند که برای جذب این افراد در استان خود باید همه نوع امکانات در اختیار آنها گذاشته شود.
وی متذکر شد: برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان معاونت پژوهشی وزارت بهداشت با 60 نفر نخست کنکور بایو قرارداد امضا کرده که سالانه نفری 100 میلیون تومان به آنها حقوق دهد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نخبگان باید در قبال هر کمک و حمایت از طرف دولت به کشور خدمت کنند، خاطرنشان کرد: بحث شناسایی بازار و فرهنگسازی در این راستا را از دیگر دغدغههای معاونت علمیفناوری ریاست جمهوری اعلام کرد.
وی متذکر شد: پژوهشکدهها باید یاد بگیرند از محل فروش محصولات دانشبنیان تولید ثروت کنند که این امر مستلزم ایجاد تحول بزرگی در موسسات تحقیقاتی و پژوهشکدهها است.
به گزارش فارس، بازدید از منطقه نیمه صنعتی فشتام از دیگر برنامههای معاون رئیس جمهور است.
کلمات کلیدی: