دلنوشته یک روز نامه نگار آستارایی با فرماندار بندر استارا
در دنیای امروزآهنگ توسعه که صیدثانیه است و دانایی که رهاورد آن توانایی تعریف شده یکی از محورها و شاخص های اصلی پیشرفت و بالندگی می باشد. پرواضح است نیروی انسانی به ویژه نخبگان که اساس ثروت یک ملت را تشکیل می دهند باید بدور از حاشیه سازی های مهوِّع که مهارتها و دانش شایستگان را در پستوه تراژدی به بهای بَخس به تاراج خواهد برد به فوریت امتناع کرد و در این دولت اعتدال گرا و تدبیر و امید ..
شاخص های قدرتمند شدن و بالندگی اقتصاد شهرستان منوط به جذب افراد خلاّق باید مورد عنایت قراربگیرد. در فضای سیاسی که عده ای صرفاً برای کسب قدرت با صحنه آرایی و چهره آرایی و گاهاً بَزک کرده برای کوک کردن ساز قدرتشان در خود غنوده اند و ارزشها و داشته های اسلامی و انقلابی که برای دلسوزان نظام یک سرمایه ارزشمند است جز بینونت و جدایی میان آنها به چیز دیگری نمی اندیشند. افکار و سلایق متأسّی از آموزه های نورانی دین مبین اسلام توثیق ”یدالله مع الجماعه” است که شاهکار این اصل قرآنی جمع شدن تحت لوای ولایت است.
انتظار است جنابعالی که از قِبَل فعالیت سیاسی دولت “تدبیر و امید” که اعتدالیّتش را تراز افعال و اقوالش قرارداده در این آزمون بزرگ قرار گرفته ای پیگیری مطالبات مردم که وارثان حقیقی انقلابند جزء مهمات کار قرار گیرد.
امروز شهرستان مرزی بندر آستارا که پیشانی نظام نامیده می شود و به بلندای تاریخ پر افتخار ایران که در هشت سال دفاع مقدس دهها شهید والامقام فدا و نثار راه ولایت نموده است برخود فخر می فروشد. انتخاب تیمی ارزشمدار، هوشمند، قوی، امین فضای مدیریت شهر را خردمندانه خواهد نمود.
مکانها گویاترین زبان حقیقتاند، پرواضح است آستارا و لوندویل با توجه به وضعیت کنونیش،از کاستی ها، کمبودها همیشگی دسته و پنجه نرم می کند. یدک کشیدن القاب و عناوین فریبنده و دهان پر کن، مانند اولین شهر با سواد و بیستیم شهر توریستی کشور و پیشانی نظام و بندر چند منظوره و منطقه ویزه اقتصادی و منطقه گردشگری و....، داشتن پیشنه قدیمی و … از کاروان توسعه ی پایدار عقب مانده هر چند به برکت عظیم انقلاب اسلامی و تلاش نمایندگان اسبق و فعلی اقدامات اثر گذاری صورت گرفته و یا در پروسه انجام شدن هست.
آقای فرماندار استارا جناب آقای سیروس شفقی ! با عرض آرزوی توفیق خدمت برای جنابعالی، من از اموری که دسترسی به آن ها در شرایط کنونی ممکن نیست با شما سخن نخواهم گفت و سخن خود را تنها در مسایلی متمرک می کنم که تحقق آنها شدنی باشد.
اکنون که بنا به صلاحدید مسوولان، در سمت فرماندار و نماینده ی عالی دولت “تدبیر و امید” در شهرستان بندر استارا که به “دروازه ورود به پیشانی نظام و اروپا به اسیا و شهر فرهنگی شده منصوب شده ای، لازم دانستم توجه جنابعالی را به نکاتی چند در رابطه با مسایل مبتلا به حوزه ی مسوولیت تان و مواردی که اطلاع از آن ها شما را در اعمال مدیریت صحیح و آگاهانه و اتخاذ تصمیمات مفید جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال ”اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی” یاری خواهد کرد جلب کنم.
اگرثمرات این مسؤلیت مغفول واقع شود به ضرس قاطع از نقد آیندگان در امان نخواهید بود. واز منتقدان نیزانتظار می رود با نقد ی مشفقانه فضای همدلی و بانشاطی را برای خادمانشان فراهم آورند که یقیناً هر گونه اقدام نسنجیده و خارج از ضوابط قانونی و اخلاقی جز تخریب و بدنامی برای شهرستان استارا ارمغانی دیگری نخواهد داشت.
1-انتصاب مدیران غیر بومی و نا آشنا با جغرافیای منطقه و به اصطلاح “مسافر”یا همان پروازی دستاوردی برای شهرستان استارا نخواهد داشت و قبلا هم جواب نداده است ..امروز آستارا جوان و مدیران تحصیل کرده عالی و شایسته دارد و همانند گذشته نیازی به آوردن مدیران غیر بومی نیست و تا مدیران غیر بویم بخواهند به محیط مسلط کنند دوسال گذشته و یک نماینده دیگر می اید دوباره تغییرات یعنی آستارا از قطر توسعه جا می ماند...
2- ظرفیت ها و پتانسیل های قابل توجه در انواع زمینه ها، از جمله کشاورزی، پرورش دام و طیور، گردشگری، پرورش انواع ماهیان گرم آبی و سردابی، صنایع دستی و کشف استعدادهای این حوزه اولویت کار قرار گیرد.
3- پیگیری و افتتاح طرح های زیر بنایی بیمارستان که سالهاست شعار داده می شود اما خبری نیست....
4- فعال نمودن شهرک صنعتی استارا که فقط اسمش را یدک می کشیم ، در صورت ادامه حیات با همه ظرفیت نقش مهمی در اشتغال زایی شهرستان دارد و هم اکنون این شهرک در وضع نابسامانی قرار گرفته و آستارا اسما شهرک صنعتی دارد و بدون جاده استاندار است ..
5- مدیریت غیر علمی و به اصطلاح دیمی و اتخاذ تصمیمات غیر کارشناسی و خلق السّاعه که در تراز مردم این سامان نیست پایان داد شود. هر چند مدیران خدوم و کارآمدی نیز در این عرصه وجود دارد که باید از خدمات آنان تقدیر و تشکر بعمل آید.
6- اولین اقدام تدوین یک برنامه چهار ساله که مبتنی بر تعقل، تفکر، آینده نگر، دانش محور، مشارکت پذیر و عزم راسخ برای تحقق آن وجود داشته باشد.
7- مدیران ادارات برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در حوزه تصدیگریشان را به فرمانداری اعلان تا در کمیته و کار گروه های برنامه ریزی شهرستان آستارا راهکارهای مناسب برای اجرایی شدن آن در نظر گرفته شود.
8- با توجه به سیاست “اقتصاد مقاومتی” اعتبارات عمرانی شهرستان بنا بر اخبار مسموع از رشد قابله ملاحظه ای برخوردارنبوده، لذا تشکیل ستادی متشکل از نمایندگان اقشار مختلف تا راههای جذب و تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم گردد و بخصو اینکه آستارا یک شهرستان ساحلی و کوهستانی و توریستی است ..
9- شهردار و اعضای شورای شهر آستارا و لوندویل و دهیاران برنامه جامع ای برای زیباسازی، تعمیر بافت های فرسوده و احداث پارکهای خصوصی علی الخصوص استخر شنا در شهر استارا و لوندویل ............... سالهاست شعار داده می شود خبری نیست
10- برگزاری همایش علمی و تخصصی با عنوان آستارا آینده مشترک ما” که مهمترین حسن آن مشارکت اصحاب فکر جهت ارایه ایده های نو و کاربردی نمودن آن ایده ها و تئوریها به عنوان سند جامع توسعه شهرستان که از لحاظ اجرایی قابلیت وثاقت خواهد داشت.
11- الف :نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا به اداره یا معاون اداره کل ارتقا یابد تا به عنوان قطب گردشگری نوظهور به تصویب برساند که این امر زمینه حضور بخش خصوصی را جهت سرمایه گذاری در این شهرستان را فراهم خواهد آورد و از جمله تخصصی شدن بحث گردشگری و اماکن تاریخی آستارا و...ساخت نمایشگاه دایمی صنایع دستی آستارا و موزه میراث فرهنگی و گردشگری آستارا و...
ب: شهرستان بندر استارا چندین زیارتگاه مهم اهل شیعه و تسنن دارد ازجمله امام زادگان ابراهیم و قاسم و بابا حسن و شیخ خیویی و دیگر اماکن زیارتی و وقفی .. با اینکه سازمان اوقاف با تاسیس اداره اوقاف در استارا موافقت نمود و موضوع راغ منوط به تامین مکان اداره توسط مسئولان آستارا نموده و تکنون اراده در مورد نشده است .. لازم بذکر است اوایل انقلاب چند هزار متر برای ساخت ساختمان اداره اوقاف آستارا توسط زمین شهری واگذار شده بود در منطقه پفک یا همان فلکه گاز در اسناد و مدارک زمین شهری است که معلوم نیست چرا فروخته شد و وپلش کجا رفت و کسی هم پی گیریی نکرد ..
12- فرمانداری محور وفاق برای هم افزایی گروههای سیاسی باشد. چون هر گونه اختلاف و تشتّت موجب هدر رفتن توانایی ها خواهد بود. هر چند مجادله ”احسن” علاوه بر داشتن برکات فراوان، همگان را به آرامش و اتحاد رهنمون خواهد ساخت.
13- ظرفیت های عظیم شوراهها و دهیاران که “امنای قومند” و نقش بی بدیلی در عمران و آبادانی دارند نباید مورد بی مهری قرار گیرند و بخشداری مرکزی و لوندویل باید با مدیریت جهادی و خادمانه برای به فعلیت رساندن پتانسیلها برنامه راهبردی طراحی و هر سه ماه گزارش جامعی از میزان عملکردها را به اطلاع فرمانداری و افکار عمومی رسانده که نتیجه این امر میدان رقابت برای آنان فراهم خواهد شد و متاسفانه تاکنون این امر تحقق نیافته است و پشنهاد می کنم در شورای اداری شهرستان از هر بخش یک نفر دهیار انتخاب شود تا در شورای اداری دایمی و حق رای داشته باشند و ریس شورای بخش ها حتما در جلسات شورای اداری شرکت و...
14- برنامه عاجلی برای نجات کاشت، داشت و برداشت محصولات استراتژیک شهرستان مانند برنج، گیاهان داروریی و انار و درختان مویه و کوی و... و… طراحی گردد.
15- پیشنهاد ویژه می گردد مدیران بخش کشاورزی میز کارشان را در دل زمین های زراعتی مستقر نمایند تا کشاورزان زحمت کش جنس مدیران را از نوع خودشان بدانند که این امر رغبتشان را برای ادامه کار مضاعف خواهد ساخت.
16- بهره برداری غیر اصولی شرکت های خصوصی از جنگلهای شهرستان در حقیقت یک غارت اموال عمومی است. چون جنگل نماد زیبایی بوده، تأثیرات مثبت زیادی در زندگی موجودات زنده از انسانها گرفته تا حیوانات داشته و دارد.
17- ساماندهی شرکت های بهره برداری شن و ماسه رودخانه ها و ساحل دریا که حیات مقدسش به خطر افتاده و اکوسیستم آن منطقه با زبان بی زبانی در حال نابودی است.
18- حضور مدیران کل در شهرستان به عنوان یک برنامه باثبات در تقویم اجرایی شما گنجانده شود.
19- کار گروهی برای احیا و رونق و تبدیل تالاب آق و استیل به منطقه گردشگری تاسیس شود
20 - زمینهای متصرف شده از منایع طبیعی بخصوص حیات وحش بازپس گرفته شود بخصوص ساحل حیات وحش روبروی شهرک مهدی
21- منطقه ویزه اقتصادی کارش به کندی انجام می شود کار گروه تخصصی پی گیر آن باشد و از ساخت و ساز که هر روز در محدوده زمینهای منطقه ویزه انجام می وشد انجام و خانه های که بدون سند و غیر مجاز ویلا سازی شدند رها سازی شود ..
22- در دانشگاههای آستارا بالای دهها شغل توسط بازنشستگان دولتی و.. اشغال شده است بجای اینکه بعضی دانشگاهها دانش آموختگان بیکار و جوان را استخدام قراردادی و نیمه وقت بکنند از بازنشستگان چند شغله استفاده می کنند از جمله دانشگاه علمی کابردی و سما و شهریار و...
23- گمرگ ، بندر ، بیمارستان و شهرداریهای و..اداره محیط زیست و بقیه ادارات و سازمانها برای جذب نیروی شرکتی اولا افراد بومی آستارا را استخدام نیروی شرکتی کنند و نور چشمی ها را استخدام نکنند...و در موقع جذب نیروی شرکتی متاسفانه از نور چشمی ها و غیربومی ها استفاده می شود.. واقعا جای بس تاسف است تله کابین حیران متعلق به شهرستان استارا است اما اکثریت کارگران و کارکنان آن از استان اردبیل هستند وفقط مدیر عامل آن در استارا زندگی می کند...
24-از اهل قلم و نویسندگان و رو زنامه نگاران برای مشورت استفاده شود وبه بخش اطلاع رسانی بها داده شود و ادارات و بخصوص فرمانداری ترجیح می هند فقط با خبر گزاری ایرنا که دولتی است فعالیت و مشورت کنند و دیگر خبرنگاران و خبر گزاریهای غیر خودی در عما هستند ...
25- دفتر صدا وسیما و ایرنا از بیت المال امکانات و حقوق می گیرند و کارمند رسمی دولت هستند مسایل و مشکلات و اماکن توریستی و زیارتی و بخصوص تله کابین و اماکن توریستی و زیارتی و خبر های آستارا بیشتر اطلاع رسانی کنند و متاسفانه از خحروجی دفتر صدا وس یما و ایرنا که دولتی هستند فقط اخبار عادی ادارات و روز مزه عادی منعکس می شود ....این رویه نیاز به اصلاح است .
26- از تونل حیران تا آقچای جاده قانونا متعلق به استارا است چرا اداره راه و ترابری استارا محدوده خود را تحجویل نمی گیرد ..مثال ساده اش حتی در دادن مجوز دکه ها بین راهی به اهالی آستارا مجوز داده نمی شود ..جای بس تاسف است حتی راه و ترابری آمده تابلوی سبر حیران را روبروی قوش داشی زده نزدیک گلیده این جای سوال است .. درست است حریم راه نگهداریش بعهده اداره کل راه و ترابری اردبیل است اما در جغرافیایی طبیعی وسیاسی که حاکمیتش با شهرستان استارا حداقل بخشدار مر کزی می تواند با هماهنگی دهیاران حاجی امیری یا حیران در ورودی تونل به استارا یک تابلو بنویسید بخشداری مر کزی دهیاری حیران
به بخش مر کزی شهرستان استارا خوش آمدید متاسفانه از تابلو خوش آمد گویی خبری نیست
نگهداری جاده تا آقچای با اداره کل راه و ترابری اردبیل است ..می شود که تابلو خوش امد گویی به استارا در تونل زد ..متاسفانه جدیدا راه و ترابری اردبیل تابلو حریم پلیس راه اردبیل را جابجا نموده از ان ور تونل به 200 متر بعداز تونل در محدوه گیلان اورده است ..
آخر زدن یک تابلو خوش آمد گویی به شهرستان آستارا در ورودی حیران چقدر هزینه دارد آیا هزینه یک تابلو خوش آمد گویی به استارا از جشنواره گیاهان دارویی بیشتر است ( الیته جشنواره گل و گیاه در منطقه حیران عالی است )
27- می وشد با تاسیس کار گروههای مردمی آستارا را به قطب گردشگر ی تبدیل کرد ... مثال ساده آب گرم کوته کومه را می توان زیر مجموعه شهرداری لوندویل نمود قاونا هم می شود
این مکان را از صاحبان شخصی خریداری نمود با سرمایه گذاری در این آب گرم لوندویل را به رعین گیلان تبدیل کرد
و دیگر اماکن توریستی آبشار ، حیات وحش و تالاب آق و استیل و...
28- مجتمع ساحلی صدف سیبلی در سال 1370 با بودجه استانداری درست شده مدتی دست شهرداری آستارا و مدتی دست ارشاد و هماکنون غیر قانونی 17 هکتار مجتمع ساحلی صدف تمام فصل در اختیار شرکت غیر دولیت سرمایه گذاری جهانگری ( مهمانسرا ) است سالیانه میلیاردها پول از ورودی و دکه دارد ولی به زبیا سازی و ..مجتمع خرج نمی کند و حصار بتونی متمع توسط بودجه سازمان محیط زیست ساخته شده است بارها شرکت تعاونی توسعه و عمران لوندویلز فرمانداران اسبق و جنابعلی درخواست نموده ..حالا که خلع ید مجتمع از دست این شرکت آمده ..مجتمع را استجاری به ایت شرکت واگذار کنند که 700 عضو خانوار دارد بدون یک ریال کمک از دولت مجتمع را به قطب گردشگری ایران تبدیل کند و هم یک منبع درامد برای اهلی لوندویل باشد ..مطابق قانون مصوب شرکت های توسعه و عمران بخش و شهرها زمین های رها شده باید به شرکت تعاونی داده شود ...اما فرمانداری درصدد است ایم مجتمع را به یک سردار بازنشسته غیر گیلانی واگذار کند مگر در استارا سرمایه گذار وجود ندارد شرکت تعاونی توسعه و عمران سالهاست می گوید توانایی اداره مجتمع را دارد ...
29- دولت در سال 91 برای اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و بیکاران موصبه نمود در خصوص واگذاری زمینهای منابع طبیعی به بومی ها در چار چوب شرکت تعاونی کشاورزی مهر ..متاسفانه هکتارها زمین منابع طبیعی در قره سو لوندویل و حیران استارا به افراد ثروتمند و غیر بومی یا به اقوام و همسر بعضی مسئولان داده شد و رفت و کسی هم پی گیریی نکرد در ورتیکه فرمانداری می توانند این زمینها را استرداد کند به واجدین شرایط واگذار کند
30 - جمعیت متغییر آستارا بالای 500 هزار نفر با توجه به گردشگری بودن این شهرستان که بالای 5 میلیون گردشگر در سال وارد استارا می شود و مسافت استارا از مرکز بالای 200 کیلومتر است ....چرا آستارا سالهاست مردم التماس می کنند به فرمانداری ویزه تبدیل نمی شود و اگراستارا به فرمانداری ویزه تبدیل شود آستارا به عروس خاورمیانه از نظر اقتصادی و توریستی تبدیل می شود ..یک طوری دیکر می شود درست است با آمار رسمی بالای 220 هزار نفر جمعیت مستعد فرمانداری ویزه می شود ..مردم بخش حویق و لیسار تالش همگی خود را استارایی می دانند و اکثر مسئولان و کارمندان آستارا از حویق و لیسار هستند و بارها مردم این دو بخش طومار نوستند خواستار الخاق به استارا شدند ..در نامه و پشنهاد تاسیس فرمانداری ویزه آستارا پشنهاد شود بخش حویق و لیسار به آستارا الحاق شود و مسافت بالای 200 کلیومتر فاصله از مر کز است و شهرذستان خاص و مرزی و گردشگری هم آستارا است ..تاسیس فرماندار ویزه آستارا ... خواستن توانستن است..
31- سالهاست تعاونی های مرزنشین تاسیس و تجارت انجام ام از سود به مردم خبری نیست و فقط افراد خاصی پولدار تر شدند و در صورتیکه قرار بود میلیونها تومان عاید مردم مرزنمشین شود و کارت مرزنشین را وزارت بازگانی داد قرار بود سایلانه 2 میلون تومان به مرزنشینان بدهند فقط 10 هزار تومان مرزنیشنان هزینه شد..
32 - بخش و شهر لوندویل در محرومیت مانده است و هرسال می گویند متحول یم شود خبری نیست از جمله تاسیس ادارات و بیمارستان ح-وزه دادگستری و انتظامی .بخش حویق همزمان با لوندویل بخش شد..ح.زه قضایی تاسیس شده و بعضی ادارات اما لوندویل مانده است و بازار مثلثی که قرار بود برداشته شود خحبری نشد و جاده کمربندی هم حذف شد و جوانان از بیکاری پیر شدن..شهر لوندویل بدون قبرستان و تاکسی شهر و پارکینگ است حتی مسافر برای لحظه ای مانده جای پارک رو زها در کنار خیابان ندارد
33- ساخت و ساز غیر مجاز و غیر استاندار ادامه دارد و بخصوص در شهر آستارا و لوندویل بازارچه و آپارتمانهای تجاری و مسکونی ساخته یم شود بدون عقب نشنی و پارکینگ با استفاده از بند .....کسی هم اعتراض نمی کند آستارا خیابانهایش و کوچه هایش تبدیل به پارکینگ باراچه ها و آپارتمان نشین ها شده است ..آستارا تنها شهری در ایران است هتل ها و مسافر خانه ها و بازاچه ها چند طبقه بدون پارکینگ ساخته یم شود جالب اینجاست از طبقه دوم به بعد چند متر داخل خیابان اصلی تعرض می کنند نمو نه اش در شهر استارا بخصوص حکیم نظامی و فارابی و امام زیاد است ... یکی از ضایع ترین و تابلو ترین ساختمانها مجتمع بزرگ آسمان خراش جنب پارک معلم است طبق مجوز شهرداری باید از سه طرف کوچه و خیابان اصلی هفت متر عقب نشینی می کرد بارها من با مسئولان شورا صحبت نتیجه نداده است ...هفت عقب نشتینرا که نکردهخ حتی پیاده رو را گرفتند و زیر بنا ساختند و طبقه دوم ببالا هم دو متر به داخل جاده اصلی رسیده است حالا این ساختمان آسمان خراش آستارا تجاری تکیمل شود مغازه داران حالا کار ندارم کجا خودرو خود را پارک می کنند پیاده رو ندارد و جاده اصلی هم اندازه دو خودرو کوچک دو طرفه جاده دارد..بماند ..بارها نوشتم ...ای کاش مسئولان با لدور می امدند این آسمان خراش را تخریب می کردند که هفت متر حجریم قانونی را رعایت نکرده و پارکینگ همک ندارد ...نمونه اش در بازار استارا زیاد است دراینده نزدیک حکیم نظامی و بخصوص بازار آستارا خیابانها به پارکینگ اختصاصی بازارچه ها واپارتمتن نشین تبدیل و شهرداری بادی برای عبود دادن خودرو پل هوایی بسازد از روی جاده شهر یا ماشین های پرنده برای حمل و نقل مردم شهر بخرد....
34- بالی 25 هکتار در وسط حیات وحش محل جمع آوری زباله شهرستان است سالها ما مدافعان محیط زیست اعتراض و بازداشت شدیم تا فقط دورش را محصور کردند قول داده بودند محل را در چند ساله تخیله ولی خبری نیست و شیرابه ان مستقیم به دریا و رودخان و آب های زیر زمینی منطقه می اید و یک فاجعه زیس محیط زیستی و انسانی دراینده دچار خوایهم شد ...
35- افرادی بنام شورای راهبردی اصلاح طلب های در گیلان تاسیس کردند که خواهان سهم و ارث قدرت هستند و متاسفانه در استارا هم درصدد تحمیل شاه کلید های جامانده بعضا فتنه گر 88 خود به بدنه ادارات هستند جا دارد از این افراد که بنظر من اصلاح طلب نیستند بلکه منفعت طلب هستند پرهیز کنید..در کارنامه گذشته وسیاسی آستارا این چند نفر جای ندارنند و به بایگانی راکد سپرده شده اند..
بماند ادامه دارد
کلمات کلیدی: