فرماندار آستارا از گستردگی کشت گیاه دارویی گلگاوزبان در صدها هکتار از کوهستانهای این شهرستان خبر داد.
سیروس شفقی در حاشیه نخستین جشنواره گیاهان دارویی در گفتوگو با خبرنگار فارس در آستارا وضعیت امکانات و تسهیلات تفریحی و گردشگری حیران را دارای مناظر بکر طبیعی دانست.
وی با بیان اینکه نیمی از جنگلها و مراتع حیران متعلق به ایران و نیمی دیگر در کشور جمهوری آذربایجان است، اظهار کرد: نخستین جشنواره گیاهان دارویی و برگزاری آیینها و نمایشگاه جانبی در راستای شناساندن استعدادهای بالقوه فرهنگی و تنوع اقلیمی کشور و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی و دولتی و نیز توجه برنامهریزان اقتصادی کشور برای توسعه گردشگری آستارا برگزار شده است.
به گفته فرماندار آستارا، در جشنواره مذکور گیاهان دارویی بومی آستارا و زمینهسازی برای تولید و صادرات، کارآفرینی تجاری سازی، فرآوری، بستهبندی و فرآوردهها معرفی شد.
وی احیای میراث طب سنتی ایران و تاثیر در الگوی کشاورزی با محوریت گیاه درمانی و پر کردن اوقات فراغت و نیز معرفی مواریث فرهنگی منطقه را از اهداف دیگر جشنواره مذکور برشمرد.
شفقی به وجود انواع داروهای گیاهی در آستارا اشاره کرد و متذکر شد: در آستارا گیاهان دارویی متعددی مانند گزنه، پونه وحشی، مرزه، گل گاوزبان، گلپر (بالدیرغان)، آبتره (بولاق اوتی) و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته وی، گیاهان دارویی آویشن، نعناع، ازگیل، بابونه، بارهنگ، ختمی، بومادران، پنیرک، ترشک، سیر کوهی، تمشک، بید مشک، زعفران، خزری و ... به صورت خودرو در مناطق جلگهای و کوهستانی شهرستان آستارا شناسایی شده و مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
فرماندار آستارا از گستردگی کشت گیاه دارویی گلگاوزبان در صدها هکتار از کوهستانهای این شهرستان خبر داد.
بخشدار مرکزی آستارا گفت: گیاهان دارویی ثروت عظیم و مغفول مانده آستارا نیازمند توجه ویژه است.
چنگیز شکوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در آستارا با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره گیاهان دارویی در این شهرستان اظهار کرد: این جشنواره نخستین گام مهم برای شناساندن گیاهان ارزشمند دارویی در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است و در راستای فرهنگسازی برای توجه به ثروت عظیم و مغفول مانده گیاهان دارویی است که در منطقه حیران آستارا برگزار شد.
دبیر نخستین جشنواره گل گاوزبان تصریح کرد: نخستین جشنواره گیاهان دارویی آستارا با محوریت گل گاو زبان برای حفظ این گونهها و ارتقای آگاهی مردم به منظور معرفی گونههای مختلف گیاهان دارویی در ارتفاعات غرب شهرستان برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با فرهنگسازی در زمینه تولید و مصرف گیاهان دارویی و ترویج استفاده از داروهای گیاهی سلامت عمومی جامعه ارتقا یابد.
شکوری احیای سنتها و باورهای طب ایرانی و آشنایی با گیاه گل گاوزبان با نگرش سلامت محوری را از دیگر اهداف برگزاری جشنواره مذکور ذکر کرد.
وی گسترش فرهنگ تولید و مصرف گیاهان دارویی و ترویج استفاده از طب ایرانی به عنوان روشهای مکمل در طب را از جمله اهداف برگزاری جشنواره گل گاوزبان برشمرد.
فرماندار آستارا گفت: آستارا قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه گل گاوزبان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از آستارا، سیروس شفقی بعد از ظهر امروز در جشنواره گل گاوزبان اظهار کرد: گیاهان دارویی ثروتی فراموش شده در محاسبات اقتصادی و زیستمحیطی گیلان است.
وی با بیان اینکه گلگاوزبان نگین کوههای محصور شده آستاراست، افزود: آستارا قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه گل گاوزبان است و زیبایی و قابلیتهای بسیاری دارد.
فرماندار آستارا محل کشت این گیاه خودرو را در روستاهایی نظیر حیران، سیج، ونهبین و حاجی امیر ذکر کرد و گفت: گل گاو زبان آستارا یکی از با کیفیتترین و مرغوبترین گل گاو زبانهای کشور است که علاوه بر گیلان در استانهای دیگر کشور نیز به فروش میرسد.
به گفته وی، گیاه دارویی گل گاو زبان در 10 هکتار از اراضی منطقه آستارا کشت میشود که از این میزان سطح زیر کشت بالغ بر 5 تن گل تر و یک تن گل خشک به دست میآید.
شفقی درباره خاصیت بالای دارویی گل گاوزبان تصریح کرد: گل گاوزبان گیاهی خودرو و دارای گونههای زیادی است و برگها و گلها بخشهای مصرفی این گیاه را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه سرزمین ایران از نظر تحول گیاهان دارویی جایگاه منحصر بهفردی در جغرافیای گیاهی جهان دارد، تصریح کرد: براساس نظر گیاهشناسان و پژوهشگران علوم منابع طبیعی، در ایران حدود 8 هزار گونه گیاهی شناسایی شده است.
فرماندار آستارا ادامه داد: طبق تحقیقات پژوهشگران کشور از تعداد مذکور گیاهان دارویی بالغ بر 2 هزار و 500 گونه دارای خواص دارویی، ادویهای، عطری، آرایشی و بهداشتی رنگدهنده، طعمدهنده، مکمل غذایی، کنترل کننده حشرات و علف هرز است.
وی خاطرنشان کرد: از تعداد مذکور گیاهان دارویی موجود در ایران حدود یکهزار و 730 گونه به عنوان گیاهان بومی محسوب میشود که تنها در کشورمان رویش دارد و به عنوان یک ظرفیت انحصاری است.
بخشدار مرکزی آستارا نیز در مراسم مذکور با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره گیاهان دارویی در این شهرستان اظهار کرد: این جشنواره با محوریت گل گاوزبان برگزار شده است.
چنگیز شکوری تصریح کرد: در حاشیه جشنواره غرفههای عرضه چای گلگاوزبان، داروهای گیاهی، عسل، صنایع دستی هنرمندان آستارا، غذاهای محلی با گیاهان دارویی، آش دوغ و بهشت کاکتوسها در روستای گردشگری حیران دایر شده است.
وی با بیان اینکه گلگاوزبان با رویشگاه گسترده شناسنامه پوشش گیاهی آستارا محسوب میشود، خاطرنشان کرد: برداشت گیاه دارویی و چای سنتی گل گاو زبان در روستاهای کوهستانی غرب آستارا از نیمه نخست اردیبهشت ماه آغاز میشود.
دبیر جشنواره گلگاوزبان هدف از برگزاری این جشنواره را تبیین نقش گیاهان دارویی بومی گیلان در سلامت جامعه عنوان کرد.
مراسم تودیع و معارفه «فیروز فاضلی» مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان روز یکشنبه چهارم خرداد ماه برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فیروز فاضلی با حکم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان منصوب شد.
فاضلی رئیس دانشگاه پیام نور رشت، مدیر تحصیلات تکمیلی و مدیر گروه دورههای شبانه و آزاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان و ... را در کارنامه خود دارد.
فاضلی اکنون مشاور فرهنگی محمدعلی نجفی استاندار گیلان است.
پیش از این علی اسماعیلپور سکان هدایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان را بهعهده داشت.
مزار شهدای شهرستان مرزی آستارا در آستانه سالروز حماسه سوم خرداد با حضور خانوادههای معظم شهدا و مسئولان غبارروبی و عطرافشانی شد.
به گزارش فارس از آستارا، به مناسبت فرا رسیدن سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر مسئولان، خانوادههای معظم شهدا و مردم شهیدپرور و عاشقان مکتب شهادت ظهر امروز مزار شهدای این شهرستان را غبارروبی و عطرافشانی کردند.
حاضران با قرائت فاتحه و صلوات و نثار گل به قبور مطهر این بزرگواران یاد و خاطره آنها را گرامی نگه داشتند و بار دیگر با آرمانها و ارزشهای شهدا، امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری بیعت و پیمان دوباره بستند.
به گزارش فارس، شهرستان مرزی آستارا 160 شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد علوم پزشکی گیلان از برگزاری کنفرانس دو روزه تازههای هپاتیتهای ویروسی در تاریخ 8 و 9 خرداد ماه جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فریبرز منصورقناعی پیش از ظهر امروز در حاشیه همایش میکروبهای رودهای اظهار کرد: کنفرانس دو روزه تازههای هپاتیتهای ویروسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا در روزهای پنجشنبه و جمعه 8 و 9 خرداد ماه جاری برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این کنفرانس دارای 6 امتیاز بازآموزی برای پزشکان فوق تخصص بیماریهای گوارش بالغین و متخصصان قلب و عرق، داخلی، عفونی و گرمسیری، مغز و اعصاب، پوست، کودکان، زنان و زایمان، بیهوشی، دندانپزشکی کودکان، جراحی عمومی و روانپزشکی است.
به گفته این مسئول، کنفرانس مذکور برای دکترای حرفهای، کارشناسان ارشد و کارشناسان رشتههای پزشکی نیز امتیاز بازآموزی دارد.
دبیر علمی سمینار میکروبهای رودهای با اشاره به برگزاری این سمینار اظهار کرد: این سمینار در دو پانل صبح و عصر با موضوعاتی مانند بررسی کلیات، تعریف و خانواده میکروبهای رودهای در حال برگزاری است.
وی نقش میکروبهای رودهای در بدن، بیماریهای التهابی روده و میکروبهای رودهای، چاقی و دیابت و رابطه آن با میکروبهای رودهای، نقش میکروبهای رودهای در سرطان کولون و ... را از دیگر موضوعات سمینار مذکور برشمرد.
منصورقناعی خاطرنشان کرد: نقش باکتریهای رودهای در گرسنگی، پروبیتیک و پروبیوتیک درمانی، نوزادان و کودکان و انتقال مدفوع نیز از دیگر موضوعات قابل ارائه در این سمینار علمی یکروزه است که توسط پزشکان و فوق تخصصهای گوارش و کبد و غدد و ... ارائه میشود.
ه گزارش فارس از آستارا، بیژن خالقوردیپور پیش از ظهر امروز در جلسه صنعت، معدن و تجارت این شهرستان گزارشی از روند بازرسیهای صورت گرفته را ارائه کرد.
وی اظهار کرد: در راستای نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی برونشهری و شرکتهای مسافری در تاریخهای 16 و 21 اردیبهشت امسال در دو مرحله به همراه مسئولان ادارههای تعزیرات حکومتی، شهرداری و پایانه مسافری از 110 ناوگان حمل و نقل برونشهری و درونشهری و شرکت تعاونی مسافری آستارا بازرسی مشترک به عمل آمد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا تصریح کرد: از واحدهای بازرسی شده مذکور، تعداد 21 دستگاه ناوگان به دلیل درج نکردن قیمت و گرانفروشی با پروندهای به ارزش 6 میلیون و 500 هزار ریال برای رسیدگی به اداره تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
وی با تاکید بر تداوم روند بازرسیها خاطرنشان کرد: این روند در ماههای آینده با تشدید بیشتر بازرسیها ادامه مییابد.
به گزارش فارس از آستارا، بیژن خالقوردیپور پیش از ظهر امروز در جلسه صنعت، معدن و تجارت این شهرستان گزارشی از روند بازرسیهای صورت گرفته را ارائه کرد.
وی اظهار کرد: در راستای نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی برونشهری و شرکتهای مسافری در تاریخهای 16 و 21 اردیبهشت امسال در دو مرحله به همراه مسئولان ادارههای تعزیرات حکومتی، شهرداری و پایانه مسافری از 110 ناوگان حمل و نقل برونشهری و درونشهری و شرکت تعاونی مسافری آستارا بازرسی مشترک به عمل آمد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا تصریح کرد: از واحدهای بازرسی شده مذکور، تعداد 21 دستگاه ناوگان به دلیل درج نکردن قیمت و گرانفروشی با پروندهای به ارزش 6 میلیون و 500 هزار ریال برای رسیدگی به اداره تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
وی با تاکید بر تداوم روند بازرسیها خاطرنشان کرد: این روند در ماههای آینده با تشدید بیشتر بازرسیها ادامه مییابد.
به گزارش خبرگزاری فارس از آستارا، شاهرخ جعفری صبح امروز در جلسهای به مناسبت روز «بهرهوری و بهینهسازی مصرف» اظهار کرد: بهرهوری به معنای افزایش تولید و رشد ارزش اقتصادی با توجه به شرایط است.
وی افزود: این عمل به دو روش یکی با افزایش سرمایه و مدیریت منابع انسانی و دیگری با توجه به شرایط فعلی بدون افزایش سرمایه و رشد تولید صورت میگیرد.
این مسئول ادامه داد: برای بهرهوری بر اساس بند 24 سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری باید افزایش پوشش استاندارد برای کالای داخل و ترویج آن را عملی کنیم.
به گفته وی، با رعایت استانداردها میتوان به افزایش بهرهوری و فواید آن که یعنی صرفهجویی کامل در منابع انسانی، مواد و انرژی دست یافت.
جعفری با بیان اینکه رعایت استانداردها موجب تعویضپذیری، تبادل افکار و آزادسازی تجاری میشود، تصریح کرد: کشورهایی که از شاخص بیشتر و بهتر استانداردها بهرهبرداری کنند موجب افزایش بهرهوری و مطرح شدن در دنیا میشوند.
وی استاندارد را معرف نظم و قانون خواند و گفت: اهداف اساسی استاندارد صرفهجویی در مصرف نیروی انسانی، حمایت از مصرف کنندگان، حفظ ایمنی، بهداشت و محیط زیست و ایجاد ارتباط بهتر است.
رئیس اداره استاندارد آستارا از شهروندان این شهرستان خواست به منظور افزایش بهرهوری واحدهای تولیدی از کالای اساسی دارای علامت استاندارد استفاده کنند.
کلمات کلیدی: